GReMBeRGeN TuiN eN KuNST 2022

De Landelijke Gilde Grembergen organiseert voor de vierde maal het evenement GReMBeRGeN-TuiN eN KuNST wat zal doorgaan op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022

Het idee achter “Tuin en Kunst” is mensen samen te brengen. Door kunst in de tuinen te plaatsen wordt er een dimensie aan het gebeuren toegevoegd, door tuinen te tonen, die anders verborgen blijven achter poorten en heggen. De bewoner laat vreemden, kennissen, buren en andere sympathisanten toe in hun eigen koninkrijk, hun tuin. Het is bij uitstek een plaats om te vertoeven en van gedachten te wisselen, om nieuwe contacten te maken. De kunst is een extra trigger om de zaak een grotere uitstraling te geven, en een motivatie om te gaan kijken.

GReMBeRGeN-TuiN eN KuNST 2022 past perfect binnen het programma van “Open Tuinen” Landelijke Gilde. In totaal zijn er 10 tuinen, gelegen binnen een straal van 8 km, en zowel met de fiets als de auto te bezoeken.

Er werd een werkgroep opgericht welke de kar trekt en bestaat uit leden van Landelijke Gilde Grembergen en enkele dorpsbewoners/kunstenaars. Ze gaan op zoek naar geschikte tuinen. Persoonlijk aanspreken, contacten met lokale verenigingen blijken nog steeds het meest doeltreffend. Het moeilijkste is de zoektocht naar kunstenaars. Gezien het tuinen zijn, zoeken wij kunstenaars in alle disciplines, welke hun werk(en) in open lucht kunnen tentoonstellen. 

Alle organisatorische activiteiten vallen onder de hoede van Landelijke Gilde Grembergen. Bestuursleden en onze groep vrijwilligers staan in voor het volledige logistieke gebeuren zoals hulp bij het plaatsen van de werken in de tuinen, bewijzering, herkenbaarheid door beachvlaggen, enz.

Promotie wordt in eerste instantie gevoerd via de e-mailbestanden van de organisatie en de bevriende lokale verenigingen, eveneens door flyers te bedelen en affiches op te hangen. Daarnaast bekendmaking via lokale kranten. Ook in het tijdschrift Libelle/Nest zal de activiteit bekend gemaakt worden via de buitentips. Wij trachten ook de nationale kranten aan te schrijven.

Een brochure met een korte beschrijving van de tuinen en de exposerende kunstenaars is te verkrijgen bij elke deelnemende tuin aan de democratische prijs € 2.

Uit de evaluatievergadering van de vorige edities bleek een grote tevredenheid van zowel kunstenaars, openstellende tuinen maar ook van alle bezoekers.

Heb je zin om ook deel te nemen als kunstenaar, neem contact op met:

Alain Van de Voorde      0478/43.56.48                  alain.van.de.voorde@telenet.be

 

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.